Nepolitická publicistika
Proč je Elon Musk tak bohatý? Má dobré nápady, třeba peníze na charitu dává sám sobě
Americké zákony (dosud i Elonu Muskovi) ukládají, kolik má dávat na dobročinné účely. Muskovy firmy s tím mají dlouhodobý problém...
Číst více
01.04.2025 | publicistika
Jak jsme nakupovali v Sovětském svazu: Kilo salámu za dva ruble a šampaňské za hubičku
Služba v Československé lidové armádě pro někoho znamenala i výjezdy do zahraničí. Samozřejmě žádná stáž v USA, ale povinný obdiv...
Číst více
21.02.2025 | zajímavost
Sověti nechali postřílet vlastní lidi, na cvičení jsme je sundavali raketami
Střelba ostrými raketami v Kazachstánu, nácvik na boj s imperialistickým nepřítelem. I to byla služba vlasti v bývalém...
Číst více
20.02.2025 | zajímavost
Nafta na Nový rok za 38,50, když v okolí stojí od 33 korun: Novoroční pozdrav Benziny Orlen
V Česku máme skoro nejlevnější benzin a naftu v Evropě. Tedy kromě čerpací stanice Orlen (dříve Benzina) ve Volyni, kde vám...
Číst více
02.01.2025
Za odměnu prý dostane zlatý důl. Putin má nového vyjednavače pro Sýrii, Ramzana Kadyrova
Zatímco nasazení vojáků jednotek Achmat na Ukrajině bylo podle námi oslovených odborníků spíš symbolické, teď by měl Rusku pomoci...
Číst více
19.12.2024 | publicistika
Pouliční prostituce. Co všechno je žena schopná udělat, když ji život postaví do kouta
„Byla jsem na dně. Neměla jsem kam jít a nikdo mi nechtěl pomoct. Prostituce byla jediné řešení, které jsem viděla,“ svěřuje se...
Číst více
19.12.2024 | zajímavost
Na Ukrajině hoří sovětské tanky z druhé světové války
Muzejní kousky jsou zpátky v boji. Na Ukrajině se podařilo natočit zničený ruský tank, který vyvíjeli ještě za druhé světové...
Číst více
19.12.2024 | publicistika
Jsou to cviky pro důchodkyně, říká o nových fyzických testech do armády trenérka
Při vstupu do armády vás čekají cviky jako pro důchodce. Alespoň tak to působí poté, co české ozbrojené síly zveřejnily požadavky...
Číst více
18.12.2024 | publicistika
Zelená politička z Prahy navádí chodce k bezohlednosti na přechodech. Nebezpečné, říká expert
Nemůže vystát, když chodci pouští auta na přechodech. Členka vedení pražské organizace Zelených uveřejnila na Instagramu video,...
Číst více
18.12.2024 | publicistika
Musk je zase o něco bohatší. Peníze na charitu daruje sám sobě
Když jde o charitu, nejbohatší člověk světa není tak štědrý, jak by měl být. Americké zákony mu ukládají, kolik má dávat na...
Číst více
17.12.2024 | publicistika
Stránky
1
2
3
4
5
6
7
8
9