vaření
„Aby lidi líp jedli a nekupovali blafy.“ Rozhovor s televizní hvězdou, kuchařem Ondřejem Slaninou
Už je to více než dvacet let, co dva kluci ukázali, že s poctivostí a talentem se dá dobýt svět gastronomie. Jeden z nich, Ondřej...
Číst více
31.03.2025 | rozhovor
Jíte jako neandertálci? Ochutnejte jejich skutečný recept, nežili si vůbec tak zle, jak se nám zdá
Neandertálci byli primitivní tvorové, kteří byli rádi, když něco ulovili, pak to roztrhali a zhltali syrové. Také máte takovou...
Číst více
17.01.2024 | zajímavost
Vaření beze zbytků pro šetřílky: Skvělé jídlo uděláte i ze slupek a odřezků
Kdo by nechtěl vařit tak, aby zásoby využil do posledního drobečku? Dřív tomu sice nikdo neříkal „zero waste“, zužitkovat všechno...
Číst více
06.04.2023 | zajímavost
Jak zredukovat cukr při pečení o třetinu? Klíčem je šlehání
Každý z nás si rád čas od času vychutná lahodný dort či koláč a není nic lepšího, než když si ho doma sami upečete. Problémem je...
Číst více
20.01.2023 | zajímavost
Jak chytře a jednoduše ušetřit při vaření: Kde děláte chybu?
Náklady na život se vyšplhaly do astronomických výšin, většina domácností se tak snaží ušetřit, kde se jen dá. Kromě elektřiny a...
Číst více
26.09.2022 | zajímavost
Když si vyvaříte slávu: Ti nejznámější čeští kuchaři, kteří dobyli televizní obrazovky
Televizní obrazovky už dávno nepatří jen celebritám a seriálovým hvězdám. Tradičně už se objevují také kuchaři, kteří si většinou...
Číst více
06.09.2022 | osobnost
Královské chutě: Co miloval král Karel IV. a čemu bychom se dnes hodně divili?
I panovníci jsou vlastně jen obyčejní lidé, i když se narodili do zlaté kolébky. Chutě ale mají jako kdokoliv jiný - něco vidí na...
Číst více
26.10.2021
K těm nejlepším palačinkám stačí maličké kouzlo. Jak vylepšit těsto, aby byla víkendová snídaně nezapomenutelná?
Měli jsme je rádi jako děti a - co si budeme povídat - i jako dospělí jimi většina z nás rozhodně nepohrdne. Palačinky jsou...
Číst více
15.10.2021
Česnek chrání před nemocemi, stačí stroužek denně. V kuchyni je skvělý i jako koření
Víte, které koření je v Česku nejoblíbenější, když pomineme sůl a pepř? Je to česnek. Tuhle úžasnou zeleninu ale nemusíte...
Číst více
05.09.2021
Objev, který změní gastronomii? Vědci popsali tzv. suchou skvrnu, kvůli které se připaluje jídlo
Odborníci prozkoumali, proč se někdy jídlo připálí i na pánvi s nepřilnavým povrchem a vrstvou oleje. Popsali, že za to může...
Číst více
05.03.2021
Stránky
1
2
3
4
5
následující ›
poslední »